Bouclier Protection & Investigation Agency

Nguba John Bolikango – wij mogen hem John noemen – is de kleinzoon van Jean Bolikango, die in Congo bekend staat als ‘Vader van de Onafhankelijkheid’. John heeft een militaire carrière van 20 jaar in het Koninklijk Nederlands Leger, inclusief inzet naar Kosovo, Bosnië, Irak en Afghanistan. Hij is nu kolonel binnen het Congolese leger.

Nguba is ook begonnen aan een nieuwe missie geïnspireerd door het erfgoed van zijn familie: Bouclier Protection & Investigation Agency. De agency is een vooraanstaande Nederlandse en Afrikaanse wereldwijde aanbieder van bescherming en onderzoek. Hun medewerkers zijn toegewijd aan het waarborgen van de veiligheid van royalty’s, politici, zakelijke klanten en individuen wereldwijd, 24/7, onder alle omstandigheden.

Voor John heeft Michael een logo en internetsite ontworpen. Develto heeft de site gebouwd en Andrea heeft de social media kanalen via Facebook, LinkedIn en X opgezet.

Het logo is een combinatie van een aantal elementen:

  • De kleuren en symbolen van Congo zijn blauw, rood en geel en een ster.
  • Een schild: een ‘Nguba’ is een mandschild uit de Mongala-regio in Équateur Lisala. Het woord voor schild in het Frans is ‘Bouclier’. De naam Nguba betekent “schild van het volk”.
  • De kleur oranje staat voor Nederland, omdat John trouw heeft beloofd aan Nederland.
  • Twee speren die voor kracht en leiderschap staan.
  • De leeuw staat voor Democratische Republiek Congo, de leeuw van Afrika.

 

Op basis van al deze elementen heeft Michael het logo voor Bouclier Protection & Investigation Agency ontworpen.

Chat openen
1
Hoi, stuur mij (Andrea) een appje als je een vraag hebt!